Folkia

folkia

“En stor del av svenska folket är inte välkomna låntagare hos bankerna,” säger Folkias grundare Hördur Bender, “ens för mycket små lån. Vår affärsidé är att ge svenska folket små och snabba lån, till en kostnad som är lägre än hos bankerna.”

Folka är en långivare som inriktar sig på mikrolån med nivår på 1000kr, 2000kr och 3000kr. Syftet med dessa mindre lån är att överbrygga kortare kontantbrister och är tänkt att fungera som en extra peng när det krisar sig. Folkia vill utmana de vanliga bankerna med längre öppetider, extremt kort svarstid och ny teknik. Här kan du exempelvis ansöka om mikrolån eller smslån med din telefon eller via internet.

Räntan för Folkias lån är 0%, istället tar man ut en avgift beroende på ditt lånebelopp. 250 kr, 300kr eller 375 kr. För ett mikrolån på 2000 kr under 30 dagar blir det 300 kr i kostnad.

Hos Folkia kan du låna utan säkerhet och även om du har betalnignsanmärkningar. Folkia ringer upp varje låntagare via telefon för att få dem godkänna och kan betala ut ditt lånade belopp till ditt konto på 15 minuter.