Hur säkert är det att ta ett lån?

Den senaste tidens skriverier, bland annat hur unga får ökade skulder. Det som alltid bör nämnas i dessa sammanhang är att du aldrig ska låna pengar om du inte har råd att betala tillbaks lånet.

En enkel riktlinje är att om du inte har råd att betala 3000kr idag, vad är chansen att du har råd att betala 3500kr nästa månad?

Ett smslån är ett snabbt lån gjort för dig som behöver en snabb push i kassan, inte för den som inte har en befintlig ekonomi utan mer att månadens pengar tagit slut och du vill få till en bra deal eller liknande.

Visste du att du kan avbetala snabbare på smslån?

När du bevlijats ditt smslån oavsett nivå så har du 30 dagar på dig att återbetala.

Men vad många inte är helt på det klara med är att du kan betala tillbaks beloppet du lånat via smslån redan innan dessa 30 dagar har gått. En av de klara fördelarna med detta är såklart att ju tidigare du betalar tillbaks ju lättare är det att slippa en potentiell räntesmäll och straffavgift.

Fast i smsfällan?

Många röster gör sig hörda i samhället angående de växande problemen med ungdomar som får betalningsanmärkningar på grund av smslån

Fler och fler ungdomar blir skuldsatta eftersom dem inte klarar av att betala tillbaks sina smslån, dock kan det frågas om detta verkligen är låneföretagens fel som en del personer försöker hävda. Det är ungefär som att bara för att det finns alkohol att köpa på systemet så kommer alla bli alkolister.

Som med alla beslut involverande en fri vilja så är det upp till personen i fråga att göra ett beslut, och denna personen måste ju vara ansvarig för sitt beslut. Att ta ett lån om man inte har en inkomst eller möjlighet att betala tillbaka varför i hela friden tar man då lånet från början?

Ångerrätt på smslån

Att låna pengar kan i många fall vara en nödvändighet för att klara en viss situation. Att låna pengar på förhastade idéer eller händelser kan dock vara en dålig erfarenhet och synnerligen med de snabba lån som ges ut på enbart ett par minuter. Men nu har det blivit lättare att undvika dyra missöden i och med en juridisk möjlighet att ångra sig precis som vid ett dåligt köp eller liknande.